Pikutek Sanelli – Mały Nóż, Wielka Wygoda


Kochani.


Jeśli spędzacie sporo czasu w kuchni, na pewno wiecie, jak ważny jest porządny nóż. Może już spotkaliście się z pikutkami Sanelli– małymi, niepozornymi nożami, które potrafią zdziałać cuda. Co w nich takiego wyjątkowego? Zaraz Wam powiem 😊


Czym właściwie jest nóż pikutek?


To mały, lekki nóż z bardzo ostrym, ząbkowanym lub gładkim ostrzem. Zazwyczaj wykonany ze stali nierdzewnej, z wygodną rączką, która dobrze leży w dłoni. Mimo swoich niewielkich rozmiarów jest niesamowicie wszechstronny – idealny do obierania warzyw, krojenia owoców, a nawet wędlin.




Dlaczego warto mieć pikutka w kuchni?


- Precyzyjne krojenie – Dzięki cienkiemu ostrzu bez problemu pokroimy nawet miękkie pomidory czy czosnek.

- Wygoda – Jest lekki, poręczny i nie męczy dłoni, nawet przy dłuższym użytkowaniu.

- Wszechstronność – Sprawdza się do warzyw, owoców, serów, a nawet mięsa. Mały, ale wariat!

- Nie rujnuje portfela – W porównaniu do profesjonalnych noży kuchennych, pikutki są bardzo tanie.

- Łatwość w utrzymaniu – Wystarczy ręczne mycie i okazjonalne ostrzenie, by służył przez długie lata.


Jak dbać o pikutka?


- Mycie ręcznie – Zmywarka może go stępić.

- Regularne ostrzenie – Nawet najlepszy nóż z czasem traci swoją ostrość.

- Przechowywanie – Najlepiej na magnetycznej listwie albo w bloku na noże, żeby się nie tępił.




Podsumowanie


Pikutki to niepozorne, ale też niezastąpione noże, które przydadzą się każdemu. Jeśli jeszcze nie macie swojego, warto to zmienić! A jeśli już ich używacie, dajcie znać w komentarzu, co najczęściej nim kroicie. U mnie są to bułki, cebula i mięso.

Pozdrawiam 🥰 


(Współpraca reklamowa)

1 komentarz:

Komentując wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych. Dane te przetwarzane są dobrowolnie.

Copyright © 2014 BLOG TESTERSKI , Blogger